Merita sa devii contabil?

Raspunsul corect este DEPINDE! Depinde de ce fel de persoana esti. Ambitioasa sau delasatoare, silitoare sau comoda, etc.

In primul rand trebuie sa-ti placa cifrele. Contabilul sincronizeaza date si le verifica pana ies rezultatele.

Care e diferenta intre contabilitate primara si financiara?

Contabilitatea primara se ocupa cu gestionarea documentelor primare cum ar fi: facturi, chitante, bonuri fiscale, nir-uri, etc.

Contabilitatea financiara se ocupa cu operarea lor in programe precum SAGA si intocmirea balantei si a bilantului. Practic, contabilitatea financiara este cea pe care o opereaza cei de la serviciile externe de contabilitate (asta ca exemplu).

Cine devine contabil si de ce?

Hai sa vedem:

Depinde de titlul postului:

  1. Aplici pt contabilitate primara – te ocupi de emiterea si/sau gestionarea documentelor primare, apoi le trimiti mai departe catre departamentul intern sau extern de contabilitate financiara.
  2. Aplici pentru contabilitate financiara – te ocupi sa operezi datele din documentele primare si intocmesti situatiile contabile aferente (practic contabilitatea financiara este mai avansata decat cea primara)
  3. Aplici pentru un post comun, combinat din contabilitate primara si financiara – aici ai un bonus din start pentru ca cine stie ambele tipuri ajuta angajatorii intr-o masura mai mare. Pentru ei este important ca tu sa stii cat mai multe si, astfel, remuneratia oferita va fi pe masura.

Unde lucreaza un contabil?

  1. Un contabil isi are locul intr-o companie privata, unde ajuta la administrarea documentelor primare sau, daca acea companie detine departament de contabilitate, va opera acele documente in programe precum SAGA, CIEL sau altele asemenea (majoritatea seamana intre ele).
  2. Un contabil isi are locul intr-o companie externalizata de contabilitate. El va opera documentele precum o fac ceilalti contabili, insa documentele finale vor fi semnate de conducatorul unitatii, care este si expert contabil (obligatoriu prin lege).

Cum se invata cel mai usor contabilitatea primara si financiara?

Inveti printr-un curs acreditat de contabilitate. Formatorul te va asista pas cu pas si vei invata, impreuna cu ceilalti colegi din grupa, toate notiunile de care te vei lovi zi de zi: active, pasive, conturi, elemente bilantiere, inregistrarea corecta in SAGA si multe altele.

Daca vrei sa inveti contabilitatea primara si financiara da click aici si ia parte la curs, alaturi de ceilalti cursanti inscrisi deja. In plus acest curs este national si se poate face exclusiv online, live, prin Zoom, de oriunde ai fi.

https://bit.ly/2PFxX9y.