Curs Inspector Protectie Civila

curs autorizat

Obtinerea unui certificat

recunoscut national si international

Competente

Asimilarea competentelor specifice domeniului

Pregatirea profesionala

este realizata de lectori cu experienta practica

Atributiile principale ale inspectorului de protectie civila:

 • Raspunde de asigurarea masurilor de protectie a populatiei, bunurilor materiale, valorilor culturale si mediului inconjurator impotriva efectelor negative ale situatiilor de urgenta, dezastrelor si conflictelor armate.
  Tine evidenta cu necesarul si existentul materialelor si mijloacelor de protectie individuala necesare populatiei si salariatilor din zona de competenta.
 • Raspunde de mentinerea in stare de operativitate/intreţinere a adaposturilor de protectie civila, de evidenta si respectarea normelor privind intrebuintarea acestora.
 • Acorda asistenta tehnica de specialitate institutiilor si agentilor economici clasificati din punct de vedere al protectiei civile si verifica indeplinirea masurilor stabilite potrivit prevederilor legii, regulamentelor, instructiunilor si ordinelor in vigoare.
 • Atributiile principale ale acestuia sunt de evaluare a riscurilor, pierderilor si distrugerilor, de pregatire a actiunilor de interventie, de executare a interventiei si restabilire a capacitatii de interventie.
 • Inspectorul de protectie civila detine capacitati de identificarea si analiza a riscurilor, de elaborare a propunerilor privind desfasurarea interventiei, de coordonare si exectuare a actiunilor specifice (conform specialitatii formatiunilor de interventie).
 • Asigura permanent coordonarea planificarii si a realizarii activitatilor si masurilor de protectie civila, participa la pregatirea serviciilor de urgenţa, a salariatilor si/sau a populatiei si asigura coordonarea secretariatelor tehnice ale Celulei de Urgenta.
 • Planifica activitatile de protectie civila in cadrul companiilor sau a institutiilor publice. Acesta este desemnat sa asigure instructajul privind protectia civila si sa intervina in situatii de urgenta.

Cursul este organizat in colaborare cu Centrul pentru formare profesionala si dezvoltare regionala, iar certificatele vor fi eliberate de colaborator.

architect-contractor-professional-building-career-PYJJLUZ

Dupa absolvirea cursului se elibereaza Certificat Autorizat, insotit de Suplimentul Descriptiv care atesta dobandirea urmatoarelor competente:

 • Comunicarea interactiva
 • Planificarea activitatilor proprii
 • Coordonarea planificarii activitatilor si masurilor de protectie civila
 • Consilierea conducerii institutiei pe probleme de protectie civila
 • Monitorizarea realizarii masurilor de protectie civila
 • Coordonarea activitaţii echipelor de lucru
 • Dezvoltarea profesionala a membrilor echipelor
 • Elaborarea documentelor specifice
 • Organizarea realizarii masurilor de protectie civila
 • Gestionarea bunurilor din patrimoniu

curs autorizat

Conditii de inscriere si documente necesare:

Pregatirea minima obligatorie: studii medii

Documente necesare:

Copie CI
Copie certificat de nastere
Copie certificat de casatorie (daca este cazul)
Copia ultimului act de studii
Adeverinta medicala (cu specificatia “clinic sanatos”) in original sau copie dupa fisa de aptitudini eliberata de medicina muncii.

Programul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) fost Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA) iar certificatul este avizat de Ministerul Educatiei Nationale si  Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si recunoscut in Uniunea Europeana.

Cost curs

900.00 lei
720 lei plata integrala la inscriere

900 lei plata in 3 rate

Taxa de examinare: 50 lei


Urmatorul curs:

Perioada de inscrieri: 13.02.2018- 14.03.2018
Data de incepere: 14.03.2018


Cod COR: 121303

Durata curs: 4 saptamani

Tip curs: Initiere

Te inscrii?

Nu te-am convins? Afla parerile cursantilor nostri!

Puteti regasi o serie de pareri verificate prin intermediul facebook review, vizitati pagina de facebook Bestcor.

Elena V.
A fost un curs foarte interesant. Daca lucram in domeniu si „vorbeam aceeasi limba” cred ca era si mai bine. Lectorul se face foarte bine inteles.
Laurentiu C.

Un curs foarte bun, cu aspecte foarte importante pentru situatiile de urgenta.

Ploesteanu A.

Un curs bine structurat, pe intelesul tuturor si cu multe exemple elocvente.

Ciprian P.

Cursul a fost foarte bine structurat pe toata perioada lui. Lectorul foarte bine pregatit si foarte dedicat!

Viorel P.

Curs bine structurat si predat. Aprecieri la adresa lectorului si organizatorilor.

Dragos V.

Curs interesant, prin care am invatat o serie de aspecte legate de protectia civila din Romania. Deoarece nu toate prevederile legislative le regasim in practica de zi cu zi apreciez si mai mult calitatea acestui curs.

Barcau V.
Cursul de Inspector Protectie Civila s-a dovedit a fi foarte util, necesar in activitatea viitoare, benefic din punct de vedere al nivelului de informatii si eficient in perfectionarea profesionala.
Viorel B.
Curs bine structurat si prezentat. Continut bogat in informatii utile. Suport de curs complet, a acoperit nevoile mele. Am ales sa urmez si un al2lea curs in cadrul acestei institutii datorita metodei de predare bine structurata si prezentata.
Aurelian M.
Foarte bun cursul, instructiv.
Tudora C.
Am o parere foarte buna. La acest curs am dobandit cunostinte noi care imi vor folosi in activitatea mea de „inspector”.
Ionut R.
Necesar pentru activitatea desfasurata. Un curs clar si precis cu exemple semnificative.
Andrei M.
Cel mai mult mi-a placut abordarea moderna a lectorului. In permanenta am fost tinut in priza si mi-a fost captata atentia indiferent de tema abordata. S-a discutat legislatia pentru a ne lamuri complet imaginea de ansamblu a acestei activitati.
Rodica I.
Cursul a fost structurat pe teme practice, iar lectorul a raspuns tuturor intrebarilor adresate de cursanti.
Meniu & Cursuri