Curs Cofetar
Teorie Online prin ZOOM, Practica in Cofetarii
Teorie Online prin ZOOM, Practica in Cofetarii
Cursurile teoretice se sustin online, live, prin platforma Zoom, iar practica se desfasoara la unitati partenere din Bucuresti sau la locul tau de munca.
Unitati partenere pentru practica: Casa Lica, Cofetaria Marenka – Liviu Rebreanu, Cofetaria Amarelia – Grand Arena, Saveur – Drumul Taberei, B&B Home Bakery – Bragadiru, Cofetaria Etorturi – Gara de Nord, Cofetaria Miaris, Cofetaria Lara Sweet – Rahova, Laboratorul de Dulcegarii – Torturi Artistice pentru Suflet – Rosu – Chiajna, Nirvana Pasticeria – Bdul Metalurgiei, Homemade by Dia – Buftea, Palmy – in incinta Kaufland Obor, Paradis – Pantelimon.
Dupa curs vei sti singur sa prepari, sa definesti calitatea si gustul produselor, sa ornezi, sa asamblezi si sa inovezi.
– Utilaje, tehnologie, vase şi ustensile folosite în laboratorul de cofetărie
– Tehnologia de obţinere a aluaturilor – dospit, nedospit, opărit, fraged, foietaj, aluat de clătite
– Tehnologia semipreparatelor folosite în cofetarie şi sortimentele specifice – pe bază de zahăr, din ou şi făină, din albus, din fructe proaspete şi uleioase,
– Tehnologia prăjiturilor – cu blat, foi de ruladă, specialităţi
– Tehnologia diferitelor glazuri şi a elementelor de decor pentru torturi – din zahăr, drăgan, pastiaj, ciocolată
– Tehnologia preparării torturilor
– Tehnologia preparării fursecurilor – din aluat fraged, din foietaj, din “langues de chat”, din albuş, pe bază de grăsimi, pe baza de foi dobos şi foi ruladă, pe bază de fructe uleioase
– Tehnolgia de obtinere a inghetatelor si a sorbeturilor
Beneficiaza de 35% reducere la plata integrala!
🏷️ Pret 1175 lei 764 lei
Teoria: Luni 16.30 – 19.30, (primele 6 saptamani) live, prin aplicatia Zoom
Practica: locatie partenera sau locul de munca, timp de 6 saptamani
Durata cursului: 2 luni si 2 saptamani
Perioada inscriere: 16.07.2024 – 29.09.2024
Data de incepere: 30.09.2024
Taxa de examinare: 50 lei
Cod RNCP: RO/02/0721/233
Tip curs: Calificare
Programul este autorizat de Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor din Municipiul Bucuresti iar certificatul este avizat de Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, recunoscut national si international.
Pregatirea minima obligatorie: 8 clase (invatamantul gimnazial)
Daca studiile au fost efectuate in strainatate, este necesar documentul de echivalare a studiilor in Romania.
Examenul de absolvire se desfasoara la sediul nostru din Bucuresti, Sos. Mihai Bravu 223, Optidol Center, Sector 3.
Examenul este compus dintr-un test grila si o fisa tehnologica in care se specifica modul de preparare al unui produs.
Copie CI
Copie certificat de nastere
Copie certificat de casatorie (daca este cazul)
Copia ultimului act de studii
Aviz medical cu specificatia “apt pentru a desfasura activitati in domeniul alimentar”
Garantia Calitatii Inclusa
1. Utilizarea notiunilor introductive de TIC – competențe digitale
2. Dobândirea notiunilor de bază civice și sociale organizațional
3. Dobândirea notiunilor de bază antreprenoriale
4. Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă
5. Aplicarea normelor de protecţie a mediului
6. Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţă a alimentelor
7. Întocmirea documentelor specifice
8. Exploatarea utilajelor și echipamentelor utilizate în cofetarie și utilizarea ustensilelor
9. Cunoașterea și pregătirea materiilor prime si auxiliare folosite in cofetărie.
10. Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime, semifabricatelor şi materialelor
11. Depozitarea şi transportul materiilor prime, materialelor auxiliare și semifabricatelor
12. Prepararea si prelucrarea tipurilor de aluat folosite în cofetărie
13. Prepararea si prelucrarea semifabricatelor folosite în cofetărie
14. Prepararea și prelucrarea fursecurilor și produselor cu termen mare de valabilitate
15. Prepararea, prelucrarea, finisarea și decorarea prăjiturilor și torturilor
16. Prelucrarea ciocolatei și prepararea produselor de ciocolaterie
17. Prepararea torturilor și prăjiturilor de eveniment
18. Prepararea și prelucrarea înghețatelor și sorbeturilor
19. Condiționarea semifabricatelor și produselor finite de cofetărie
20. Ambalarea, depozitarea și manipularea produselor finite de cofetărie
21. Asigurarea calității și siguranței alimentului semifabricatelor și produselor finite de cofetarie
Parerile au fost preluate prin formulare de feedback la finalul cursului
Curs excelent, doamna profesoara este un pedagog de exceptie, sfaturi prompte, la obiect si foarte utile, o reala doamna si un om deosebit de la care am invatat foarte multe. Retete diverse, de la simple la sofisticate, rabdare, calm si intelegere am gasit la acest curs si la doamna profesoara. Multumesc!!
Recomand 1000%.
Un profesor extraordinar care detine o tehnica foarte buna de predare si explicare. Un bun prilej de a face schimb de opinii, retete, un mod placut de lucru cu colegii de curs.
Cuprinde informatii legate de activitatea practica, despre ceea ce inseamna aceasta meserie nobila, dupa parerea mea. Lectorul are tact si metoda pedagogica.
Este un curs bine organizat, cu informatii bine concentrate si structurate. Va multumesc pentru informatiile oferite.
A fost un curs interesant din care am invatat multe de la doamna profesoara, si la practica a fost excelent, problema fiind ca nu am avut destul timp sa ma prezint
Cursul a fost intr-un format accesibil, doamna profesoara a fost foarte deschisa, predand intr-un mod cald, calm, cu multa rabdare si profesionalism.
In urma acestui curs am acumulat cunostinte practice si teoretice necesare pentru dezvoltarea in domeniu. Profesorul de la curs a adus un plus, fiind foarte bine pregatit si aplicand corect procedura de invatare. Multumesc!
Un curs foarte bun, iar doamna profesoara este foarte bine pregatita, avand raspuns la toate intrebarile. Este genul de profesor care iti inspira incredere!
Curs excelent, doamna profesoara este un pedagog de exceptie, sfaturi prompte, la obiect si foarte utile, o reala doamna si un om deosebit de la care am invatat foarte multe. Retete diverse, de la simple la sofisticate, rabdare, calm si intelegere am gasit la acest curs si la doamna profesoara. Multumesc! Recomand 100%.
Am invatat lucruri noi si folositoare pe tot parcursul cursului, pe care le voi putea pune in practica. Am invatat tehnici noi si utile in prepararea produselor de patiserie si cofetarie. Ma declar foarte multumita!
Recomand si celorlalte persoane care vor sa se initieze in tainele acestei meserii. Doamna profesor a stiut sa ma faca sa imi doresc sa fiu implicata si sa invat.
Cadru didactic cu cunostinte foarte bune, explicarea tuturor nelamuririlor si partea teoretica foarte eficienta.
Util. Eficient. Posibiliattea de a face practica la unitatile mentionate de doamna profesoara este lucrul cel mai minunat la acest curs. Explicatiile clare, incadrate in timp; informatii complete. Recomand acest curs oricui doreste sa se initieze (ca mine) in tainele cofetariei/patiseriei sau sa se perfectioneze aducand “bucatareala” la nivel de arta. MULTUMESC!
A fost un curs foarte bun, in care am invatat multe lucruri noi si foarte utile. Imi pare rau ca nu a fost mai lung pentru a invata si mai bine tainele cofetariei.