Auzim sfaturi din partea apropiatilor, prietenilor sau colegilor: unii ne spun ca e bine sa ne dezvoltam personal si profesional, altii din contra, ca nu-ti folosesc cursurile la nimic in perioada aceasta.

Unii dintre noi ne dorim sa avansam cu orice pret. Altii prefera sa intre intr-o zona de confort, crezand ca asa economisesc timp si finante.

Hai sa comparam impreuna cateva lucruri sa vedem ce e bine sa alegem?

  1. Fac economii neparticipand la cursuri vs. Particip la cursuri si profit de aceasta perioada sa ma dezvolt

Sa facem economii este bine pentru pusculita noastra si a familiei noastre. Dar oare este alegerea potrivita? Cursurile ne ajuta sa adaugam competente noi in cv-ul nostru, asta inseamna ca avem posibilitatea sa aratam, la orice interviu, la orice colaborare, ce potential avem noi si cat de bine ne-am pregatit. Cursurile ne ajuta sa avem acces la o arie mai mare de profesii si meserii. Tot ele ne ajuta sa intram in zona de freelancing, creandu-ne un profil pe site-urile destinate acestor servicii si fiind platiti de companii pentru ceea ce facem pentru ei, din casa sau biroul nostru (ex. Servicii de grafica, web design, arhitectura, design vestimentar, copywriting, marketing, literatura, arta, stilism, pictura si multe altele).

Pe partea de consultanta, putem fi platiti pentru serviciile noastre, daca suntem contabili, economisti, inspectori de resurse umane, juristi, coach, specialisti nlp, specialisti in turism, arhitecti, electricieni, business coach si multe alte domenii.

  1. Fac economii pentru ca nu stiu cat timp voi avea un loc de munca vs. Stiu ca daca sunt bine pregatit imi gasesc usor un loc de munca

Cand facem economii este bine, insa economii trebuie sa facem in tot timpul anului, nu doar acum, cand vremurile sunt restrictive. Pe platformele de joburi ejobs, bestjobs, jooble si multe altele se posteaza frecvent joburi din industrii diferite. Avantajul la angajare il au cei care sunt bine pregatiti, au un cv ordonat (cu poza) si se prezinta la interviu cu o atitudine potrivita. Si vestimentatia joaca un rol important la interviu, dar asta este o alta discutie.

  1. Fac economii pentru zile negre vs. Sunt increzator ca economia merge inainte si, chiar daca sunt restrictii, vor trece intr-o perioada scurta de timp

Economia nu se va opri niciodata, iar o scadere economica nu-i afecteaza pe toti. Oamenii bine pregatiti sunt cautati in orice perioada. Crezi ca vor disparea toate companiile? Nu bineinteles! Vor falimenta cateva companii mici, dar majoritatea vor merge mai departe, iar fiecare dintre ele are nevoie de contabili, inspectori resurse umane, juristi, manageri vanzari, manageri de marketing, agenti vanzari (care se vor adapta la vanzari online, chiar si pe skype, whatsapp si alte platforme video), arhivari, paznici, etc.

O alta intrebare pe care vreau sa ti-o adresez este: crezi ca oamenii nu vor avea nevoie de alimente, locuinte, masini, vacante, incalzire in case, produse pentru agricultura, produse de patiserie si panificatie si multe altele? Bineinteles ca vor avea nevoie, chiar daca la un nivel putin mai mic, dar vor cumpara toate astea.

In concluzie, lumea si evolutia ei nu se opreste, industriile merg mai departe, joburi vor fi mereu pentru ca fara oameni nu pot functiona acele industrii. In plus avem avantajul somajului tehnic garantat de stat (pentru perioadele cu stare de urgenta, cand restrictiile sunt mari) si vom fi platiti chiar daca stam acasa o perioada. Important este sa evoluam, sa ne calificam, sa fim bine pregatiti si sa mergem inainte, fara sa ne uitam inapoi. Stirile tv ne alarmeaza mai mult decat este cazul, hai sa gandim pentru noi si sa facem pasi in fata. Cand inchidem televizorul lucrurile nu par atat de rele precum se arata. In jurul nostru oamenii muncesc, se plimba, merg in vacante (chiar daca momentan in tara). Hai sa ne adaptam la online pentru a acumula cat mai multe competente digitale care ne vor ajuta in perioadele de stat acasa. Ne putem schimba jobul de cate ori dorim, daca suntem bine pregatiti.

Daca vrei sa avansezi si sa te dezvolti profesional te ajutam cu programe de formare profesionala. Gasesti aici lista cu toate serviciile oferite de noi, servicii care contin garantia calitatii –>> https://bit.ly/3f3otAI