Inspectorul de resurse umane isi are locul in orice companie. Aceasta meserie este indispensabila fie ca vorbim despre constructii, servicii, alimentatie publica, servicii de intermediere, piata auto, si asa mai departe.

Salariatii potriviti apar in acele firme in care inspectorul de resurse umane exista si este bine pregatit sa faca recrutarile ca la carte.

In zilele noastre sa fii inspector resurse umane este frumos si avantajos daca esti o persoana atenta, dedicata unei meserii care necesita contactul uman.

De ce are nevoie o persoana ca sa devina Inspector Resurse Umane?

Orice persoana cu spirit creativ, dinamica si care intelege valorile umane este potrivita pentru acest rol. Mai e nevoie de rabdare si ai totul pregatit pentru asta. Rabdarea este necesara pentru a organiza interviuri cu mai multi participanti pentru ca numai asa un inspector resurse umane isi gaseste candidatii potriviti. Dupa un interviu cu 5-10 participanti vei putea face o selectie mai aparte. In schimb, daca te rezumi la un singur participant vei gasi 2-3 parti bune si nu vei avea claritatea partilor negative, iar apoi, cand faci angajarea, vei descoperi ca te-ai grabit si nu ai avut in vedere acele parti negative si vei fi nevoit sa-l concediezi, iar apoi sa organizezi o alta sesiune de recrutare.

Cum avanseaza o persoana care incepe un job in acest domeniu?

Inceputul pare greu, dar nu e asa daca intelegi cum evoluezi in acest domeniu. Cand incepi, fara experienta, vei fi recrutat ca junior, apoi devi Inspector Resurse Umane in deplinatatea functiei. Cu timpul, demostrezi ca esti capabil, iar apoi esti promovat la statiul de Specialist Resurse Umane. Dupa o experienta acumultata de 3-5 ani ai posibilitatea sa avansezi sau sa-ti gasesti un job ca Manager Resurse Umane.

Cat castiga pe luna un Inspector Resurse Umane?

Salariul porneste de la 1800 – 2000 lei ca junior (primele 6-12 luni), apoi ai posibilitatea de a-ti negocia salariul intre 2500 – 3000 lei. La nivelul de Specialist Resurse Umane ajungi la 3000 – 4000 lei, iar ca Manager Resurse Umane ai posibilitatea sa castigi intre 4000 – 6000 lei sau chiar mai mult in functie de marimea companiei si a numarului de salariati.

Cum ajungi un Inspector Resurse Umane bun?

Orice persoana poate ajunge Inspector Resurse Umane daca se pregateste pentru asta. Cea mai simpla si recomandata metoda este sa faci asta printr-un curs acreditat, unde vei invata tot ce e necesar in aceasta cariera (recrutare, selectie, contract de munca, contract colectiv, pensionare, legislatie, inregistrarea corecta in Revisal si multe altele). Acest curs il poti face la Bestcor unde gasesti formatori care au ajuns la rolul de Manageri Resurse Umane in companii importante, cu sute sau chiar mii de salariati. De la ei inveti toate aceste secrete ale meseriei care te vor ajuta in cariera ta si te vor asigura ca vei face fata oricarui interviu la care vei participa tu, ca viitor salariat, dar si viitoare interviuri pe care le vei organiza tu in compania in care lucrezi sau in care vei lucra ca Inspector Resurse Umane.

Acum poti invata online tot cursul si poti sustine examanul tot online. In plus poti alege daca participi la cursul de weekend sau la cel de seral, in timpul saptamanii. Daca doresti sa te inscrii la un astfel de curs apasa aici –>> https://bit.ly/3fuaYuO