Cand eram copii exista un joc „Adevar sau provocare”. Puteai alege sa raspunzi sincer la orice intrebare sau erai provocat la o actiune, fie ca-ti placea sau nu. Mai tineti minte? 🙂

Cam asa e si cu start-up nation. Adevarul poate consta in cunoasterea legilor, contabilizarea facturilor, administrarea si siguranta angajatilor, corectitudinea fata de parteneri etc, iar provocarea poate fi compusa din calcularea bugetului astfel incat sa fie indestulator pentru un an intreg, plata salariilor, plata chiriilor, impozite, leasing-uri si asa mai departe.

Cand vezi cate ai de facut intr-o firma pare greu, insa cheia e sa cunosti dinainte ce ai de facut si sa te pregatesti profesional. E mult mai usor cand stii cu ce legi ai de a face (in domeniul contabilitatii, resurselor umane, securitatii salariatilor, competentelor profesionale necesare desfasurarii activitatilor din firma samd) si sa cunosti care sunt procedurile pe care sa le aplici.

Multi oameni au dorinta de a incepe, dar cand se gandesc la riscuri nu mai fac nimic. Atunci ce e de facut? Eliminarea riscurilor! Incepi si te educi in domeniile care iti trebuie in firma si dupa ce acumulezi cunostintele necesare te pui pe treaba. E mult mai simplu si mai sigur asa!

Si mai am un exemplu sa-ti dau: stii cum e cand pui multe lucruri intr-un sertar si nu le mai folosesti 2-3 ani? Iar cand iti trebuie nu mai stii unde le-ai pus, unde mai pui ca decat sa deschizi sertarul si sa cauti prin tot ce e acolo mai bine te lasi pagubas. Cam asa se intampla si cu dorintele noastre: le inmagazinam in creier, nu avem curaj sa le aplicam, iar la finalul vietii ne pare rau ca n-am facut mai multe cu viata noastra. Hai sa incepem de undeva! Aplica ce iti doresti in viata ta. Devino mai prosper!