Inspectorul SSM are un rol indispensabil de la aparitia protectiei muncii incoace. Cu ajutorul lui s-au prevenit multe accidente sau imbolnaviri profesionale.

Pandemia l-a facut si mai important pentru ca sunt necesare masuri suplimentare de prevenire a imbolnavirilor la locul de munca.

Ce face un Inspector SSM mai exact?

Toti stim ca el se ocupa de intocmirea carnetelor de protectia muncii, dar cati stim ca el se ocupa de instructajul angajatilor la locul de munca? El este responsabil cu aducerea la cunostinta a angajatorilor asupra oricaror nereguli observate in procesul muncii si mai mult, el contribuie impreuna cu angajatorul, la adaptarea procedurilor de munca care sa-i puna pe angajati in siguranta.

Odata cu pandemia a aparut resposabilitatea Inspectorului SSM de a-si adapta instruirea catre zona de igiena si combaterea imbolnavirilor angajatilor si clientilor. El ar fi bine sa creeze o noua masura scrisa de combatere si prevenire si sa o inmaneze fiecarui salariat spre luare la cunostinta.

Care este diferenta dintre Inspector SSM 40 ore si Inspector SSM 80 ore?

Diferenta se refera la faptul ca cei care au cursul de 40 ore pot instrui si administra un numar maxim de 9 salariati, iar cei cu 80 ore pot instrui pana la 49 salariati. In concluzie este mai bine sa detii curs de 80 de ore pentru a nu avea limita inferioara de salariati. In rest nu este nicio diferenta de pregatire dintre cei 2, fiecare avand aceleasi responsabilitati la locul de munca.

Cum isi face meseria fara greseli un Inspector SSM?

Un Inspector SSM trebuie sa cunoasca bine legislatia si normele de aplicare. Mai sunt importante chichitele din domeniu pe care le cunosc cei care au fost implicati activ in aceasta profesie si care au avut de a face cu tot felul de incidente, inclusiv accidente de munca evaluate impreuna cu ITM.

Pentru a beneficia de informatii valoroase din teorie, dar si din practica, poti face cursul de Inspector SSM 80 ore alaturi de formatorii nostri, care sunt “caliti” in aceasta meserie si iti vor prezenta pe langa informatii teoretice, anumite studii de caz personale (ale lor) care te vor ajuta sa intelegi si sa previi greselile in acest domeniu de protectia muncii. In plus vei afla informatii actualizate, adaptate la lucrul in timpul pandemiei. Click aici si inscrie-te la curs!

https://bit.ly/3iv91hj