Ce este coaching-ul?

Federatia Internationala de Coaching defineste coaching-ul ca fiind un parteneriat care accelereaza ritmul de invatare al clientului, performanta si progresul acestuia pe plan personal si profesional.

European Coaching Institute il descrie ca: un proces care il ajuta pe client sa renunte la ceea ce este acum pentru a deveni ceea ce isi doreste sa devina.

Asociatia Romana pentru Coaching: Coaching-ul reprezinta metoda utilizata pe plan international pentru obtinerea de rezultate de exceptie in ceea ce priveste cresterea performantei individuale si a echipelor, cu predictie in companii, organizatii si institutii.

Ce nu este coaching-ul?

  • Coaching-ul nu este terapie psihologica / psihiatrica
  • Nu este consiliere / consultanta / mentorat
  • Nu este training
  • Nu este o discutie prieteneasca

Presupozitii in coaching:

  • Noi putem sa invatam si putem sa ne schimbam dintr-o singura incercare
  • Noi suntem perfecti si avem in noi toate resursele necesare pentru schimbarile pe care ni le dorim
  • Noi suntem creatorii propriilor noastre experiente

Pentru cine este coaching-ul?

Pentru a deveni coach ai nevoie de empatie pentru a asculta si intelege persoana cu care lucrezi. Este importanta si dezvoltarea personala si experienta in comunicarea cu oamenii. ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) a mentionat in standardul ocupational al profesiei Specialist in Activitatea de Coaching necesitatatea a minim 3 ani vechime in munca sau in domeniul voluntariatului, pe langa necesitatea detinerii diplomei de licenta.

Pentru a deveni coach este necesara participarea la cursul acreditat Specilist in Activitatea de Coaching, la finalul caruia, in baza examinarii si absolvirii lui, primesti un certificat de absolvire recunoscut national si international.

Care este scopul coaching-ului?

Daca ar fi sa rezumam intr-o singura fraza: scopul coaching-ului este ca la finalul sedintei, clientul sa descopere care este blocajul din subconstient din cauza caruia nu reuseste sa progreseze in viata personala sau in cariera. Coach-ul reuseste prin cateva intrebari sa scoata la suprafata ce-l retine pe client din realizarea scopului.

Ai fi surprins sa vezi cum prin cateva intrebari, imbinate cu cateva tehnici NLP (cum ar fi ancorarea spre exemplu), un client reuseste sa depaseasca blocajul sau.

Sunt mai multe tehnici pe care un coach le aplica in sedintele sale de coaching. Toate acele tehnici se invata in cadrul cursului Specialist in Activitatea de Coaching, curs de 10 saptamani, compus din parti teoretice, lucru in echipa si ore de practica individuale. Noi, la Bestcor, tinem acest curs exclusiv online, cu examen cu tot.

Daca esti curios sa vezi detaliile cursului si opiniile participantilor din seriile anterioare te invit sa apesi pe acest link: –> https://bit.ly/3AbqbtB